Ustvarjalni digitalni prostori v mladinskem delu

V ponedeljek, 11. decembra, je Mreža MaMa sodelovala na diseminacijskem dogodku projekta Ustvarjalni digitalni prostori “Prihodnost mladinskega dela v dobi tehnološkega razvoja,” ki ga je organizirala Socialna akademija v sodelovanju s partnerji projekta ter z zavodoma Nefiks in TiPovej. Dogodek je potekal od 9.00 do 15.00 v MC Vič.

Dogodek se je začel s sproščeno okroglo mizo, na kateri so kot glavni govorci sodelovali Simon Delakorda iz Inštituta za elektronsko participacijo, Eva Kotnik iz Mladinskega sveta Slovenije, Sabina Belc iz Socialne akademije ter Maja Hostnik iz Mreže MaMa. Razprava se je dotaknila vloge digitalnih prostorov v mladinskem delu ter izzivov in priložnosti, ki jih prinaša tehnološki razvoj. 

Dogodek se je nadaljeval s ciklom delavnic. Udeleženci so se razdelili v skupine, v katerih so raziskovali področja umetne inteligence, virtualne resničnosti, ter metodo tihega gledališča. Predstavnica Mreže MaMa je sodelovala v odlični delavnici AI in mladinsko delo, ki je ponudila vpogled v priložnosti in izzive dela z AI z mladimi in za mlade. 

Zadnji del dogodka je bil namenjen preizkusu različnih orodji in virov s področja digitalnega mladinskega dela. Predstavitev različnih orodji se je odvila s pomočjo digitalnega okolja City of Learning, kar je udeležencem omogočilo praktično uporabo orodja, ki omogoča učenje na poti in sledenje razvoja kompetenc udeležence. 

Udeleženci so v okviru delavnice spoznali sledeča orodja: 

Dogodek se je zaključil ob 14.00, sledilo pa je neformalno druženje, kjer so se udeleženci sprostili in nadaljevali pogovore o digitalnih rešitvah ter prihodnosti mladinskega dela.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa