Uvodni dogodek EUYOU v Celju in Trbovljah

Projekt EUYOU, ki ga na Mreži MaMa izvajamo skupaj z Inštitutom za politični menedžement in M komunikacijami, v teh dneh in tednih prehaja v izvedbeno obdobje. 10 mladinskih centrov, vključenih v projekt bo pričelo z izvajanjem dogodkov za mlade na temo EU mobilnega državljanstva. Prva uvodna lokalna dogodka sta se odvila že v tem tednu in sicer v Celjskem mladinskem centru in Zavodu za mladino in šport Trbovlje.

V Celjskem mladinskem centru so 5. oktobra izvedli predstavitveni dogodek, katerega se je udeležilo kar 13 mladih udeležencev. Udeleženci so izmenjali svoje izkušnje mobilnosti v tujini. Direktorica Mreže MaMa, Maja Hostnik, je udeležencem predstavila zbirko pravic mobilnih EU državljanov v Sloveniji. Na uvodnem srečanju so predstavili tudi digitalno svetovalnico, kjer lahko mobilni EU državljani, ki načrtujejo daljši odhod (študij ali delo) v drugo državo EU, zastavijo vprašanje ekipi za svetovanje preko EUYOU digitalnega svetovalnega mesta.

V Zavodu za mladino in šport Trbovlje se je na uvodnem srečanju, ki je potekalo 8. oktobra, zbralo 10 mladih obiskovalcev. Najprej so si pogledali predstavitveni video projekta in nadaljevali z opisom projekta. Udeleženci so nato preko aplikacije Mentimeter izrazili asociacije, ki jih dobijo pri izrazih  mobilnost in mobilni državljani EU. Nekaj udeležencev je na kratko delilo svojo izkušnjo v drugi Evropski državi, kjer so opravljali enomesečno prakso. Nato so se razdelili v skupine in vsaka skupina je raziskala eno od treh pravic mobilnih državljanov EU (socialne pravice, volilna pravica in pravica do zdravstvenega zavarovanja), ki so jih nato na kratko predstavili. Udeleženci so se večinoma strinjali, da prej niso poznali teh pravic in da si niso mislili, da obstajajo.

SLEDI…

15.10. Kulturni dogodek v koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks 

16.10. Kulturni dogodek v Celjskem mladinskem centru 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa