V Mladinskem centru Krško so snemali igrani film

Mladinski centri po Sloveniji nudijo mladim nešteto možnosti za preživljanje prostega časa, za izobraževanje, za pridobivanje novih delovnih izkušenj in za izražanje kreativnega potenciala mladih. Projektov je veliko, in odločili smo se, da vam predstavimo primer dobre prakse mladinskega dela, ki jo izvaja mladinski centre Krško. Mladinski center Krško že več let posebno pozornost namenja mladim z manj priložnostmi in iz ranljivih ciljnih skupin. Pri tem izvajajo različne mladinske aktivnosti in projekte namenjene prav tem skupinam. Eden izmed projektov je bilo tudi snemanje igranega filma v prevzgojnem domu Radeče. Letos pomladi je ekipa Mladinskega centra Krško združila moči z varovanci Prevzgojnega doma Radeče, s katerimi so posneli igrani film, ki govori o fantu, ki je zaradi različnih prestopniških dejanj pristal v prevzgojnem domu. Varovanci doma so s podporo MC Krško napisali scenarij. Zgodba govori o fantovih občutkih, emocijah in izkušnji bivanja v prevzgojnem domu.

Kot je zapisala ena od udeleženk projekta Maša Zagorc »Snemanje igranega filma je bila za mladinski center in mladinske delavce nepozabna izkušnja, saj so s tem pogledali v svet tistih, ki jih družba zaradi njihovega odklonskega vedenja in drugačnosti ne sprejema. Obojestranska mladinska učna izkušnja je na obeh straneh pozitivne vtise, saj so Mladinski center Krško vsi varovanci in delavci zavoda prevzeli s pozitivno energijo in veselimo se nadaljnjega sodelovanja z njimi.«

Podobni projekti dajejo mladinskemu delu še dodatno vrednost, daj poleg informativne, izobraževalne in vzgojne vloge, skrbijo tudi za vključevanje ranljivih skupin v družbo in mladim ponujajo priložnost, da spoznajo svoje vrstnike in težave, s katerimi se le ti srečujejo na poti odraščanja ter se tako medsebojno učijo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa