“V mladinskem delu nikoli ne veš vsega”

V petek, 9.3.2018, je v Celjskem mladinskem centru potekalo usposabljanje Osnove mladinskega dela v izvedbi Laure in Urbana iz Mreže MaMa, ki je bilo namenjeno novozaposlenim v mladinskih centrih v letu 2018 (program Javna dela 2018, javni razpis Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju) ali prostovoljcem, ki se želijo bolje pripraviti na kvalitetno opravljanje in izvajanje  nalog v svojih organizacijah ter pri delu z mladimi.

“Lepo je videti na enem mestu toliko ‘novih’ mladinskih delavcev, ki so se z zanimanjem in navdušenjem udeležili usposabljanja Osnov mladinskega dela. Na Mreži MaMa smo pripravili usposabljanje, kjer smo želeli udeležencem predstaviti čim več metod, ki jim bodo prišle prav pri njihovem nadaljnjem delu. Vsi vemo, da se v mladinskem delu vedno znova in na novo učimo ter, da nikoli ne veš vsega. Mislim, da bo danes nova garda odšla z novim znanjem in pravo mero entuziazma v svet mladinskega dela.” Urban Krevl, pomočnik vodje projektov

Skozi neformalne pristope in metode mladinskega dela so se novi mladinski delavci v jutranjem delu usposabljanja seznanili s zgodovino mladinskega dela v Sloveniji, osnovnimi definicijami, ki definirajo mladinsko polje, osnovami mladinskega dela ter različnimi oblikami organizacije mladinskih centrov.

Popoldanski del pa je bil bolj namenjen uvidu, kdo sploh je mladinski delavec in kakšne so njegove naloge pri delu z mladimi, kdo so mladi, ki prihajajo v njihove organizacije, kakšna je struktura mladinskega sektorja v Sloveniji in splošno o mladinskih politikah.

Za zaključek pa so se udeleženci kot se za usposabljanje o mladinskem delu spodobi, spoznali s različnimi metodami evalviranja in reflektiranja svojih aktivnosti.

Udeleženci Kaja (Mladi Zmaji), Jon (Mladi Zmaji), Gašper (Ljudska univerza Radovljica – Mladinski center Kamra), Semir (Mladinski center Trbovlje) in Janja (Mladinski informativni in kulturni klub Murska sobota) so o usposabljanju strnili svoje vtise:

  • Odlična izvedba delavnic
  • Veliko novih pridobljenih znanj
  • Prijetno in zabavno vzdušje
  • Primerna skupina (vsi s podobnimi izkušnjami)
  • Morda preveč informacij za en dan
  • Odlična priložnost za mreženje
  • Spoznavanje, izmenjavanje izkušenj in prakse
  • Koristno usposabljanje za nadaljnje delo v mladinskem centru
  • Naučili smo se kako aktivirati mlade, kako pristopiti do mladih, kakšne vrednote bi moral imeti mladinski delavec
  • Zelo poučno in zabavno

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa