V okviru projekta Koalicija mladih sledijo regijski dogodki!

Na Mreži MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije nadaljujemo s projektom Koalicija mladih, ki je projekt procesa strukturiranega dialoga. Le ta v aktualnem 6. ciklu zavzema osrednjo temo Mladi v Evropi: Kam naprej/kaj prihaja? V projektu želimo poudariti, da se mladi zavedajo svoje moči in vpliva na družbene spremembe, saj so rezultati podajanja predlogov s strani mladih v sklopu strukturiranega dialoga že vidni. Dejstvo je, da mladi lahko s svojimi idejami in predlogi vplivajo na svoje življenje in prihodnost in projekt Koalicija mladih omogoča, da mlade skozi aktivno državljanstvo povezujemo in vključujemo v raznoliko družbo.

V okviru projekta, ki smo ga pričeli z uvodnim dogodkom na Mladinstivalu, smo v času od oktobra do novembra 2017 v mladinskih centrih (Celjski mladinski Center, Center interesnih dejavnosti Ptuj, Javni Zavod Mladi zmaji Zalog Čamac) izvedli tri komunikacijske dogodke, na katerih smo usposobili novo generacijo aktivnih mladih in jih opremili s komunikacijskimi veščinami, ki jim bodo omogočale dosego učinkovitega dialoga znotraj samega projekta Koalicija mladih, kot tudi sicer v vsakdanjem delu in življenju.

Regijska srečanja za prihodnost mladih

Med januarjem in marcem 2018 bodo v okviru projekta Koalicija mladih potekala regijska srečanja, ki jih bo Mreža MaMa organizirala skupaj s Kariernimi središči Zavoda RS za zaposlovanje in bodo namenjena odpiranju tem s področja zaposlovanja in aktivne participacije mladih za izboljšanje njihovega položaja v družbi. Prav tako želimo z regijskimi srečanji doseči večje medsebojno mreženje in povezovanje med kariernimi središči in lokalnimi mladinskimi centri v regiji ter tako odločevalcem in akterjem približati mladinsko delo v mladinskih centih.

V sklopu regijskih srečanj bomo oblikovali skupino aktivnih mladih delegatov aktivnega državljanstva , ki bodo sodelovali na nacionalnem posvetu.

Sodelovanju pri oblikovanju predlogov

Spodbujamo in vabimo vas, da podate svoje konkretne predloge iz katerih bomo oblikovali konkretne ukrepe za  izboljšanje  položaja mladih v Sloveniji. Vaše predloge bomo v obliki skupnega dokumenta, ki ga bomo pripravili na Mreži MaMa,  predstavili tudi na Nacionalnem posvetu med mladimi in odločevali v mesecu marcu 2018.  Vse predloge lahko podate TUKAJ.

Oblikovanje kampanje

V kolikor ste zainteresirani za sodelovanje v projektu Koalicija mladih vas vabimo, da nam posredujete svoj elektronski naslov in se pridružite družbeno odgovorni kampanji, ki jo bomo z vami in strokovnjaki vzpostavili na Mreži MaMa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih.

Projekt je podprt s strani Nacionalne agencije MOVIT za program Erasmus+ Mladi v akciji.

Za več informacij se obrnite na:  Urban Krevl,  041 223 873; urban.krevl@mreza-mama.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa