Vabilo: Drugi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU

V četrtek, 25. aprila 2019, z začetkom ob 11. uri, se bo odvil drugi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU, v Mladinsko-kulturnem centru Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor).

Na dogodku se bomo osredotočili na pomenrazličnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Mladi bodo na dogodku s poslanci v Evropskem parlamentu, go. Romano Tomcg. Igorjem Šoltesom in g. Milanom Zverom, spregovorili o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter pripravili svoje predloge, ki jih bodo lahko na bodočih dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem. Osrednji del dogodka bo delo v skupinah, kjer bodo mladi snovali digitalne kampanje za povečanje participacije in aktivnega državljanstva mladih.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  1. tema: Mladinski sektor
  2. tema: Prihodnost zaposlovanja mladih
  3. tema: Aktivno državljanstvo mladih

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 19. aprila 2019.

VSIsmoEU_VABILO_dogodek_MB

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa