Vabilo k prijavi prispevkov za 10. mednarodno konferenco InterCity Youth Participacija 3.0

Želite deliti svoje poglede, prakso ali strokovno znanje v zvezi s participacijo mladih z drugimi? Vas navdušuje predstavljanje svojega dela na področju participacije mladih? Organizatorji 10. konference mreže InterCity Youth vas vabijo k oddaji predloga za prispevek na konferenci, ki bo potekala od 30. novembra do 2. decembra 2021 v Ljubljani.

Konferenca je organizirana v kontekstu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, namenjena pa je ustvarjanju močnega zagona za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja.

V skladu z deklaracijo 3. Evropske konvencije o mladinskem delu in kot pomemben prispevek k bonskemu procesu bo konferenca povezala občinske deležnike, odgovorne za izvajanje mladinskega dela, da bi okrepili vlogo in zmogljivosti lokalnih služb pri podpiranju na znanju osnovanega in participativnega mladinskega dela.

Nekateri od ciljev konference so:
•    spodbujati in krepiti holistični pogled na participacijo mladih kot proces soustvarjanja vsega od aktivnosti mladinskega dela od vsakdanjega življenja skupnosti, vključno s političnimi agendami in odločitvami;
•    ponuditi primere dobrih praks glede participacije mladih na lokalni ravni in pri tem prikazati njeno veliko vrednost tako za mlade kot za družbo;
•    služiti kot navdih in izhodišče za prihodnje evropsko medobčinsko sodelovanje na področju participacije mladih preko programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota;
•    udeležencem nuditi novo energijo in ideje, ki so potrebni, da se vrnejo domov in tam izvedejo resnične spremembe.

Vabljeni ste, da predlagate predavanje, seminar ali delavnico.

Ker je tema participacija, je močno zaželena uporaba interaktivnih pristopov. Svoje predloge lahko oddate do najkasneje 28. aprila na naslednji povezavi:
https://sv.surveymonkey.com/r/ICYconference2021

V primeru vprašanj se lahko obrnete na Jonasa Agdurja (jonas.agdur@keks.se).

Konferenco organizirajo mreža InterCity Youth, Movit, slovenska nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Urad RS za mladino in Mestna občina Ljubljana.
Partnerji so nacionalne agencije programa Erasmus+: Mladi v akciji za Belgijo (flamska skupnost), Estonijo, Francijo, Hrvaško, Litvo, Nemčijo, Nizozemsko, Portugalsko in Švedsko v okviru partnerstva Europe Goes Local ter ljubljanski Javni zavod Mladi zmaji.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa