VABILO – MLADI O STATISTIKI – STATISTIKA O MLADIH

Mreža MaMa bo letos sodelovala na posvetu na temo Mladi o statistiki – statistika o mladih, ki ga organizira Statistični urad Republike Slovenije. Posvetovanje bo 22. oktobra 2014 v Kongresnem centru BRDO PRI KRANJU.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tradicionalnem statističnem posvetovanju, ki bo letos v znamenju mladih. Na posvetu bodo izpostavljena vprašanja:

· Kaj lahko storimo – tudi na ravni državne statistike, da bo za mlade prihodnost nekaj, kar jih ne bo navdajalo z negotovostjo?

· Kakšna naj bo uradna statistika po meri mladih?

· V kolikšni meri statistični podatki zadoščajo državi, ustanovam in raziskovalcem za načrtovanje strategij in ukrepov, za izvajanje analiz in pripravo politik za mlade?

Na ta in podobna vprašanja bomo skušali odgovoriti v razpravi v dveh omizjih. Sodelovali bodo tako predstavniki mladih kot tudi predstavniki različnih služb in organizacij, ki pripravljajo ukrepe, povezane z mladimi.

Udeležence srečanja bo nagovoril tudi predsednik države gospod Borut Pahor.

Letošnji Statistični dan bo poseben tudi zato, ker slovenska državna statistika praznuje 70 let svojega delovanja in vabljeni k praznovanju tega dogodka.

Več o Statističnem dnevu 2014, sodelujočih in prijavi na spletni strani http://www.stat.si/StatisticniDnevi/.

Udeležba je brezplačna.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa