Vabilo mladim na srečanje projekta Dialoga mladih 2.0:Vključujemo!

Projekt Dialog mladih 2.0: Vključujemo! Se nadaljuje. Tokrat v se bodo mladi zbrali in pokazali, da jim ni vseeno. Dogodek bo ta konec tedna, 22. in 23. marca, s pričetkom ob 9. uri, potekal na pomurskem (Prlekija, Prekmurje) in obmejnem podravskem območju. Ključno vprašanje, ki si ga bodo mladi zastavili je, kaj lahko mladi storijo, da postanejo bolj aktivni v družbi in na kakšen način si lahko zagotovimo večjo zaposljivost? Mreža Mama in Mladinski svet Slovenije, ki v partnerskem sodelovanju organizirata ta dogodek, vabita vse mlade, da se pridružijo in prispevajo svojo energijo ter sodelujejo pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dvodnevno srečanje bo potekalo v Turistični kmetiji Puklavec, Zasavci 21, 2275 Miklavž pri Ormožu.

Vsak lokalni-regionalni dogodek vključuje delo po skupinah, kjer mladi ob podpori trenerjev pripravijo predlog ali konkretni ukrep za izboljšanje stanja mladih v njihovi lokalni skupnosti, v dotični regiji ali celo na nacionalni ravni. Te predloge in ukrepe mladi v skupinah predstavijo odločevalcem (župani, podžupani, direktor Zavoda RS za zaposlovanje, občinski uslužbenec odgovoren za družbene dejavnosti in mladino v občini, poslanci državnega zbora, regionalne razvojne agencije, itd.), s čimer jih nagovorijo, da predlog komentirajo in ga umestijo glede na področje, na katerem delujejo. Do sedaj so se vsi odločevalci pozitivno odzvali ter mlade spodbujali k podobnim projektom in njihovi angažiranosti.

Več od dogodku na mlad.si.

Nacionalni projekt strukturiranega dialoga poteka ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, izvajata pa ga Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa.

Tokratno regionalno srečanje soorganizirata Mladinski center Prlekije – Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa