Vabilo na lokalno srečanje projekta Dialoga mladih 2.0: Vključujemo!

Mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije sta pričela v letu 2014 ponovno z izvajanjem projekta za mlade, Strukturirani dialog, z naslovom Dialog Mladih 2.0: Vključujemo.

Mladi se bodo ponovno zbirali z namenom, da pokažemo, da nam ni vseeno. Ključno vprašanje je, kaj lahko mladi storimo, da postanemo bolj aktivni v družbi in na kakšen način si lahko zagotovimo večjo zaposljivost? To je priložnost, da prideš zraven, prispevaš svojo energijo ter sodeluješ pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dvodnevno lokalno srečanje bo v Brežicah potekalo 25. in 26. januarja 2014, z namenom vključevanja mladih v procese odločanja o naši skupni prihodnosti.

Vsak lokalni dogodek vključuje delo po skupinah, kjer mladi ob podpori trenerjev pripravijo predlog ali konkretni ukrep za izboljšanje stanja mladih v njihovi lokalni skupnosti, v dotični regiji ali celo na nacionalni ravni. Te predloge in ukrepe mladi v skupinah predstavijo odločevalcem (župan, podžupan, direktor Zavoda RS za zaposlovanje, odgovoren za družbene dejavnosti in mlade v občini, poslanci državnega zbora itd.), s čimer jih nagovorijo, da predlog komentirajo in ga umestijo glede na področje, na katerem delujejo. Do sedaj so se vsi odločevalci pozitivno odzvali ter mlade spodbujali k podobnim projektom in njihovi angažiranosti.

Dobimo se v prostorih Mladinskega centra Brežice, Gubčeva 10a, Brežice 25.1.2014 ob 9.00 uri.

Na srečanje z mladimi in odločevalci se prijavi preko elektronske prijavnice. Dodatne informacije prejmeš na ales@mc-brezice.si ali strukturirani.dialog@mss.si. Z veseljem ti bomo odgovorili na tvoja vprašanja!

Nacionalni projekt strukturiranega dialoga z naslovom »Dialog mladih 2.0: Vključujemo!« ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje izvajata Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa.

MSS in Mreža MaMA bosta po vsej Sloveniji med novembrom 2013 in marcem 2014 izvedla 10 lokalnih srečanj, kjer se bomo srečali mladi in tisti, ki odločajo o (lokalnih) politikah (župani, politični odločevalci, strokovnjaki idr.), kaj je treba storiti za izboljšanje področja aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Več o srečanju in projektu si preberi na spletni strani projekta Vključujemo!.

Mladi smo potencial in ne strošek!
Povej naprej!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa