Vabilo na posvet “Mlade kariere”

Mreža KROJ – mladinska mreža za karierni razvoj, katere del je tudi Mreža MaMa, v okviru Kariernega tedna 2019 vabi na posvet organizacij mladinskega sektorja s šolniki, “Mlade kariere”. Posvet bo potekal v ponedeljek, 4. februarja 2019 med 10. in 13. uro v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na Masarykovi 16, v Ljubljani.

Namen posveta, kjer se bodo zbrali šolniki in mladinske organizacije, je vzpostaviti trajne povezave med ključnimi deležniki na področju kariernega razvoja mladih in poiskati priložnosti za konstruktivno sodelovanje. Zakaj? Ker smo mladinske organizacije neformalni prostor razvoja talentov mladih, ki s svojimi programi pogosto naslavljamo tudi šole, kjer skupaj iščemo kreativne pristope h karierni orientaciji mladih.

Cilj dogodka je zato pripraviti konkretna priporočila za šole in za mladinske organizacije, ki nam bodo pomagala konstruktivno sodelovati v dobro mladih. Mladi bodo imeli na dogodku priložnost predstaviti svoje izkušnje in poglede ter na tak način osvetliti pozitivne učinke sodelovanja med sektorjema.

Prijave na dogodek zbiramo do 25. januarja 2019 oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali elektronskega naslova info@mreza-kroj.si (sporočite nam svoje ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in organizacijo, ki jo zastopate).

Več o Kariernem tednu

Karierni teden v organizaciji Mreže KROJ bo potekal med 4. in 7. februarjem 2019 in je namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski delavci bodo v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti, ki bodo potekale pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer želimo mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere glede na njihove talente.

V okviru kariernega tedna dogodek organiziramo tudi na Mreži MaMa. V sodelovanju s Kariernim središčem Zavoda RS za zaposlovanje bomo pripravili delavnico na temo digitalnih kompetenc, kjer bodo mladi ugotavljali, kakšne veščine lahko pridobijo skozi poznavanje IKT tehnologij in družbenih omrežij.

Celoten program Kariernega tedna, najdete TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa