Vabilo: Uvodni dogodek projekta VSI smo EU

Mreža MaMa v četrtek, 7. marca 2019, ob 11. uri, pripravlja uvodni dogodek projekta Vsi smo EU – Dialog mladih, ki bo potekal v ABC HUB-u v BTC City (Letališka 3 (pod Emporiumom), 1000 Ljubljana).

Na dogodku se bomo skozi pogovor osredotočili na pomen družbenih omrežij pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, 26. maja 2019, in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Mladi bodo na dogodku z gostom, blogerjem Ronijem Kordišem (@had), spregovorili o vlogi družbenih omrežij pri politični participaciji in aktivnem državljanstvu mladih, skupaj pa bomo skozi razpravo oblikovali predloge za evropske odločevalce in kandidate_ke na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki jih bodo mladi na dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem. Pogovor bo moderirala Simona Muršec, predsednica Društva Parada ponosa.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  1. tema: Mladinski sektor
  2. tema: Prihodnost zaposlovanja mladih
  3. tema: Aktivno državljanstvo mladih
  4. tema: Uporaba družbenih omrežij kot orodje za aktivno participacijo

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do srede, 6. marca 2019.

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si

 

Vabilo na uvodni dogodek projekta VSIsmoEU

 

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa