Vabilo: Zaključna konferenca projekta #VsismoEU

[POMEMBNO OBVESTILO]

Obveščamo vas, da smo zaradi objektivnih razlogov zaključno nacionalno konferenco projekta Vsi smo EU, ki naj bi potekala prihodnji ponedeljek in torek (9. in 10.12.), prestavili na JANUAR 2020 (predvidoma 16. in 17.).

O vseh podrobnostih in zanimivih gostih vas bomo obvestili naknadno! 

________________________________________________

Pa je tu! Zaključek projekta mladinskega dialoga Vsi smo EU, ki smo ga na Mreži MaMa izvajali skozi celotno leto 2019. Skupaj s partnerji v sklopu projekta v ponedeljek, 9. decembra in torek, 10. decembra 2019 v ABC Hub-u (Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana) organiziramo zaključno konferenco med mladimi, strokovnjaki, zainteresirano javnostjo in političnimi odločevalci. Namen nacionalnega dogodka je predstaviti možnosti in priložnosti za mlade ter različne ukrepe, ki so jih pripravili mladi skupaj s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu tekom projekta.

Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov v Sloveniji in EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji ter vključenosti v družbo. Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih z različnimi deležniki, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU. Ključne teme, ki smo jih zasledovali tekom celotnega projekta ostajajo enake in sicer aktivna participacija, zaposlovanje in podjetništvo ter digitalizacija.

Prvi dan (ponedeljek, 9. december) bo posvečen predvsem EU temam in sicer želimo mladim predstaviti delovanje evropskih inštitucij v Republiki Sloveniji (Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji), pa tudi programe Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ter izvesti okroglo mizo s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu.

Drugi dan (torek, 10. december) pa bo namenjen predvsem nacionalnim temam, ki zadevajo mlade v Sloveniji. Mladi bodo imeli možnost razpravljati z direktorjem Urada RS za mladino, g. Tinom Kamplom (TBC), ministrom za okolje in prostor, g. Simonom Zajcem (TBC) ter poslankami in poslanci v Državnem zboru Republike Slovenije.

Podroben program aktivnosti in potrjenimi gosti bo objavljen v prihodnjem tednu.

Prijave zbiramo do 3.12. na: https://bit.ly/2KiHy3P

VSIsmoEU_VABILO_nacionalna_konferenca

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa