Včasih je potrebno le vstati in posledično se poti ter reš?tve razpirajo same!

Dialog mladih 2.0: Vključujemo! : »Včasih je potrebno le vstati in posledično se poti ter rešitve razpirajo same!«

V soboto 25. in nedeljo 26. januarja 2014 je v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije in Mladinske mreže MaMa ter v sodelovanju z Mladinskim centrom Brežice potekal projekt Dialog mladih 2.0: Vključujemo! v duhu po spremembi, z namenom, da bo glas mladih (u)slišan.

Na dvodnevnem srečanju smo mladi pod budnim očesom organizatorjev, pridružila se nam je tudipredsednica MSS, Tea Jarc, izoblikovali tri konkretne ukrepe s področij trajnostnega razvoja, zaposlovanja in mladinskega organiziranja ter jih oblikovali v samostojne projekte: lokalna samooskrba z ekološko pridelano hrano, socialno podjetje (SO)BIVANJE in ustanovitev komisije za mladinska vprašanja. Vse tri za mlade pomembne predloge in ukrepe smo predstavili na okrogli mizi, kjer so se nam pridružile Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice; Patricia Čular, svetovalka v kabinetu župana Občine Brežice; Irena Rudman, direktorica občinske uprave ter Irena Pirc, direktorica OS Sevnica ZRSZ, ki so se na vse ukrepe pozitivno odzvale, prisluhnile ter ponudile konkretno pomoč pri realizaciji zastavljenih projektov.

Sodeč po odzivu predstavnic občine ter ZRSZ je moč mladih besed naletela na odprta ušesa ter posledično “odprla občinska vrata” nadobudnim mladim idejam. V naslednjih mesecih bo potrebno kot radi rečemo “od besed k dejanjem”, ki se je pričelo z izmenjavo kontaktov med mladimi in predstavnicami občine, kar je še en dokaz, da je včasih potrebno le vstati in posledično se poti ter rešitve razpirajo same.

Tomaž Tomše

Dialog mladih 2.0: Vključujemo! je projekt, ki spodbuja ustvarjanje skupnih idej in ukrepov za večjo participacijo mladih v slovenski družbi, še posebno pozornost pa namenja pereči tematiki družbenega vključevanja mladih.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Strukturirani dialog. Več o dogodkih in projektu lahko najdete na spletni strani.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa