Vključitev v projekt Koalicija mladih

Mreža MaMa nadaljuje s projekti strukturiranega dialoga in tako dosega kontinuirano delovanje na področju dialoga med mladimi in odločevalci. Projekt Koalicija mladih je bil podprt s strani programa Erasmus+ Mladi v akciji in se je pričel z uvodnim dogodkom v sklopu Mladinstivala. Prva aktivnost, ki je mlade spodbudila k povezovanju in jim dala vedeti, da se naj zbudijo, je le ena izmed aktivnosti, ki mlade spodbuja k aktivni participaciji na drugačen način.

V eno leto in pol trajajočem projektu bomo izpeljali še več različnih aktivnosti, ki bodo povezovale mlade, odločevalce in mnenjske voditelje v koalicijo, podprto z on-line in off-line kampanjo.

Trenutno snujemo načrte za jesen in smo v pripravi komunikacijskih dogodkov za mladinske delavce promotorje aktivnega državljanstva po regijah. Komunikacijski dogodki se bodo pričeli v oktobru, na katerih se bodo vključeni naučili veščega komuniciranja in veščin nastopanja. Usposabljanja bodo vodili komunikacijski strokovnjaki iz podjetja Stratkom, med katerimi je tudi dr. Dejan Verčič, ki ste ga imeli priložnost spoznati na zadnjem Klubu MaMa. Predlagamo, da že sedaj razmislite o tem koga od zaposlenih ali vključenih prostovoljcev želite v aktivnosti vključiti, prijavite svoj mladinski center tukaj in tako postanete aktiven del projekta Koalicija mladih.

Vsi, ki bodo sodelovali v komunikacijskih dogodkih bodo postali promotorji aktivnega državljanstva in bodo vezni člen med mladimi in odločevalci na terenu. Prav tako pa bodo mladim pomagali oblikovati sporočila in predloge,  ki jih bodo le ti posredovali naprej do odločevalcem na lokalni in nacionalni ravni.

Vse aktivnosti bodo komunikacijsko podprte in bodo mlade nagovarjale k združevanju in oblikovanju koalicij, ki bodo temeljile na aktivnem državljanstvu in sooblikovanju javnih tem in družbe na sploh ter njihovi lastni prihodnosti.

Teme, ki se jih bomo dotaknili bodo v skladu s temami, ki so aktualne na evropski ravni, vezane na 5. cikel strukturiranega dialoga. Krovna misel cikla je »vsem mladim omogočiti aktivno vključenost v raznoliki, povezani in vključujoči Evropi.

V nadaljevanju projekta bodo sledili še regijski dogodki, ki bodo pripravljeni aktualno obarvani glede na posamezno regijo izvajanja in pa zaključek projekta, ki bo najverjetneje prinesel epilog z odločevalci.

Kaj in kako bo vse skupaj potekalo bo spremljala in bila aktivno vključena tudi monitoring skupina za strukturiran dialog.

Obeta se nam pisana jesen, ogromno priložnosti za pogajanja, komuniciranje in ustvarjanje dialoga. Bodite del naše koalicije, saj se pri Mreži MaMa, nič ne zgodi brez MC-jev.

Za več informacij se lahko obrnete na laura.krancan@mreza-mama.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa