Vrhniški osnovnošolci E-ciklirali

Skoraj leto dni po postavitvi uličnih zbiralnikov za stare aparate v občinah Vrhnika, Borovnica in Log-Dragomer so se organizatorji projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, družba ZEOS, d.o.o., skupaj z ekipo Mreže MaMa oglasili na Vrhniki, kjer smo v četrtek, 25. januarja 2018, izvedli delavnico za mlade na OŠ Ivana Cankarja. Dijaki so se tako na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in lokacijami za njihovo oddajo.

Učence je popeljal v svet E-cikliranja informativen kviz, poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

–       E-cikliraj in profitiraj ter smeti recikliraj!

–       E-cikliram in e-odpadke zbiram!

–       E-cikliramo, varčujemo in svet obvarujemo!

–       Ne blefiraj, E-cikliraj!

–       E-cikliraj in onesnaževanju pot zapiraj!

Delavnica.

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Urban Krevl, Kaja Čop in Suzana Dejić iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Edin Behrić iz Javnega podjetja komunalno podjetje Vrhnika, d.o.o..

Na delavnici so bili prisotni učenci različnih starosti, vse od 6. do 9. razreda, a vsi so izkazali izredno zanimanje za delavniško tematiko. Ob zaključku dogodka so predstavili vsem zbranim, kaj so se novega naučili in poudarili, da so dobili koristne informacije v zvezi s pravilnim ravnanjem s starimi aparati.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa