#VsismoEU prihaja v Koper

Na Mreži MaMa ponovno pričenjamo z lokalnimi dogodki projekta Vsi smo EU. Tretji lokalni dogodek se bo odvil v petek, 27. septembra 2019 s pričetkom ob 11. uri v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica  4, 6000 Koper).

Na dogodku mladinskega dialoga bodo imeli mladi priložnost spoznati nove poslance in poslanke, ki so bili na majskih volitvah izvoljeni v Evropski parlament. Skupaj z njimi bomo govorili o politični participaciji in o aktivnem državljanstvu mladih, ter poskušali oblikovati priporočila in ukrepe, ki jih bodo zastopali pri svojem delu v Evropskem parlamentu.

Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  1. Tema: Mladinski sektor
  2. Tema: Prihodnost zaposlovanja mladih
  3. Tema: Aktivno državljanstvo mladih

Na dogodek se lahko prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 20. septembra 2019. Vabljeni, da k prijavi spodbudite tudi mlade iz vaših vrst!

VSIsmoEU_VABILO_dogodek_KP

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si.

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa