#VsismoEU tokrat v Škofji Loki

V oktobru se bo v okviru projekta Vsi smo EU odvil že četrti lokalni dogodek v nizu posvetovanj mladih z evropskimi poslanci. Mladinski dialog bo potekal v petek, 18. oktobra, s pričetkom ob 11.uri v škofjeloškem medgeneracijsko-kulturnem centru Pri rdeči ostrigi (Partizanska cesta 1A , 4220 Škofja Loka).

Na dogodku mladinskega dialoga bodo imeli mladi priložnost spoznati nove poslance in poslanke, ki so bili na majskih volitvah izvoljeni v Evropski parlament. Skupaj z njimi bomo govorili o politični participaciji in o aktivnem državljanstvu mladih, ter poskušali oblikovati priporočila in ukrepe, ki jih bodo zastopali pri svojem delu v Evropskem parlamentu.

Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  1. Tema: Participacija mladih
  2. Tema: Zaposlovanje mladih in podjetništvo
  3. Tema: Digitalizacija

PRIJAVA

Na dogodek se lahko prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 11. oktobra 2019. Vabljeni, da k prijavi spodbudite tudi mlade iz vaših vrst!

DODATNE INFORMACIJE: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si.

Vabilo_VSIsmoEU_Škofja Loka

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa