#VsismoEU v Škofji Loki

V petek, 18. oktobra, je v naši članici – Zavodu O – Pri Rdeči Ostrigi potekal regijski dogodek Vsi smo EU. Regijski dogodki Vsi smo EU so namenjeni mladim,da z novimi evropskimi poslankami in poslanci razpravljajo o aktualnih temah, ki se dotikajo EU.

Na dogodku sta se nam pridružili evropski poslanki ga. Irena Joveva (Renew) in ga. Tanja Fajon (S&D) ter evropska poslanca g. Franc Bogovič in dr. Klemen Grošelj. Na dogodku je prisostvovalo okoli 30 udeleženk in udeležencev, ki so v prvem (plenarnem) delu imeli možnost skupaj razpravljati o aktualnostih in pestrem dogajanju na evropskem parketu. Predvsem je mlade udeležence zanimalo kaj se dogaja na področju Katalonije, vstopa Hrvaške v Schengensko območje, kako poteka sestavljanje nove Evropske komisije ter kakšen je delovnik evropskega poslanca.

Po skupni razpravi so se mladi razporedili v tri skupine, kjer so skupaj z poslankama in poslancema razpravljali o aktivni participaciji, digitalizaciji in zaposlovanju ter iskali skupne ukrepe in rešitve na EU ravni, ki bi lahko pozitivno vplivale na kvaliteto bivanja mladih v Evropski uniji.

 

 

 

 

 

Ker je bil to predzadnji regionalni dogodek v sklopu projekta Vsi smo EU vas lahko samo še vljudno povabimo na zadnji regionalni dogodek v KMKC Komplek na Ravne na Koroškem in sicer v petek 8.11. ob 11. Uri!

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa