Webinar Youth Wiki

Pretekli  četrtek, 14. maja smo se udeležili  webinarja Youth Wiki z naslovom Z dokazi podprto oblikovanje javnih politik, ukrepov in projektov , ki ga je organizirala NA MOVIT. Na spletnem dogodku so gostili Mojco Mayr, zunanjo strokovno sodelavko Nacionalne agencije, s katero so se pogovarjali o tem, zakaj je z dokazi podprto oblikovanje potrebno oz. kakšen je njegov namen ter kako se ga lotiti tudi na ravni organizacije, lokalne skupnosti, ipd. Za vse tiste, ki se niste uspeli udeležiti  je posnetek Webinarja na voljo tukaj tukaj  in vam lahko služi v pomoč pri pripravi in načrtovanju projektov.

Pogovarjali smo se tudi, kako se z dokazi podprtega oblikovanja lotimo sami in katere metodologije za zbiranje podatkov (dokazov) so nam na voljo.

Ob zaključku webminarja se nas je večina udeležencev ob vprašanju ali se bodo v prihodnje več posluževali tega pristopa strinjala. To je bil tudi glavni namen Youth Wiki webinarja. Usmeriti pozornost na elemente in pristope, ki omogočajo boljše načrtovanje in izvajanje aktivnosti ter seveda doseganje kakovostnih rezultatov.

Ker je webinar trajal le 45 minut, se v posamezne vidike tematike niso poglabljali. Temu bo namenjen poseben dogodek, ki ga bo MOVIT izvedel septembra letos. Več informacij in vabilo na dogodek lahko pričakujete v kratkem.

Z Youth Wiki webinarji bo Nacionalna agencija nadaljevali v mesecu juniju. Zagotovo jih ne boste zgrešili, če se vpišete na listo prejemnikov Youth Wiki novic. To lahko storite tukaj (na dnu strani).

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa