YouPart – državljanska vzgoja in aktivna participacija v mladinskem delu

Predstavnica Mreže MaMa se je med 7. in 9. marcem 2022 v Bologni udeležila treninga za mladinske delavce v sklopu projekta YouPart, na katerem je začel nastajati digitalni priročnik za mladinske delavce o državljanski vzgoji in aktivni participaciji mladih.

Digitalni priročnik, ki bo nastajal v letu 2023, bo vseboval zbrane najboljše prakse projekta v obliki metodologije, ki bo mladinskim delavcem omogočala, da z izbiro posameznih enot aktivnosti, podkrepljenih s teorijo, sestavijo eno ali več dnevno delavnico, ali pa uporabijo samostojne aktivnosti.

Zbrane dobre prakse bodo temeljile na aktivnostih, ki so jih partnerji projekta izvajali v letu 2022, evropskem letu mladih. Mreža MaMa se je v sklopu projekta skupaj z desetimi mladimi udeležila treh mednarodnih mladinskih konferenc. Na Dunaju so mladi izpostavili težave s katerimi se soočajo na različnih področjih in zanje iskali rešitve, ki so jih dodelali na konferenci v Pragi in jih v Bruslju predstavili na okrogli mizi z evropskimi poslanci, s čimer smo jim omogočili, da se je slišal njihov glas.

Z digitalnim priročnikom o državljanski vzgoji in aktivni participaciji v mladinskem delu bodo tako mladinski delavci omogočili, da bo svoj glas v lokalnih okoljih in širše lahko izrazilo še več mladih.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa