Western Balkan: Youth Coalition

Mreža MaMa s partnerji iz Srbije ter Bosne in Hercegovine sodeluje pri projektu Youth Coalition, ki je namenjen krepitvi lokalnih skupnosti in prenosu dobrih praks.

Slovenska mladinska scena zadnja leta intenzivno vlaga v razvoj strukturiranega dialoga oziroma neposrednega sodelovanja mladih z lokalnimi, nacionalnimi in tudi evropskimi odločevalci, česar v Bosni in Hercegovini ter Srbiji ne poznajo. Poleg te prakse pa se bodo v Slovenijo prenašale dobre prakse učinkovitih modelov socialnega vključevanja mladih, ki so jih razvili naši partnerji predvsem zaradi zgodovinskih razmer na Balkanu po razpadu Jugoslavije. Projekt se začenja z dvema seminarjema, nadaljuje z lokalnim delom v vseh treh državah ter zaključi s sodelovanjem na zaključni konferenci v Ljubljani, kjer se bomo srečali z nacionalnimi odločevalci.

Prvi seminar na temo Strukturirani dialog, kamor bo vključenih 10 mladinskih delavcev iz Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine, se bo odvijal od 7.11. do 12.11.2017 v Sloveniji. Seminar je namenjen tistim, ki si želijo spoznati proces priprave strukturiranega dialoga, ustrezno opredeliti probleme okolja, se naučiti komunikacije, ki je potrebna za izvedbo projekta in se naučiti metodologije za projekt. Če pripravljate lokalno strategijo ali zgolj razmišljate o bolj poglobljenem sodelovanju z lokalno skupnostjo, vas vabimo, da se do ponedeljka, 30.10.2017, prijavite TUKAJ.

Projekt je bil podprt s strani programa Erasmus+, Capacity Building: Western Balkan.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa