“Z boljšo komunikacijo do zaposlitve!”

V okviru projekta MLADIM, ki ga izvaja Mladinska mreža MaMa, smo v letošnjem letu pričeli z izvajanjem usposabljanj na delavnicah s področja komuniciranja in odnosov z javnostmi in tako je v torek, 18.04.2017, v Kariernem središču v Ljubljani, potekala prva delavnica tega modula v aprilu.

Usposabljanje – komuniciranje in odnosi z javnostmi.

Mreža MaMa usposabljanje prepoznava kot komplementarno aktivnemu državljanstvu in krepitvi osebnih kompetenc, namenjeno pa je mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo ter tistim mladim brezposelnim, ki bi radi opolnomočili svoja znanja na področju komuniciranja in odnosov z javnostmi.

V središču Ljubljane se je tako zbralo 23 mladih iz vse Slovenije, ki so na 4 urni delavnici prepoznavali osnove ponujenega področja, spoprijeli pa so se tudi s prakso in pripravo osebnostnega komunikacijskega načrta s pomočjo delovnih zvezkov, ki jih je Mreža MaMa pripravila v okviru projekta MLADIM.

Udeleženci so se s pomočjo izvajalcev organizacije Mreže MaMa spoznali  z osnovami odnosov z javnostmi, določali ciljne skupine in deležnike ter opredelili in pripravili osebnostne komunikacijske cilje. Usposabljanje je zasnovano tako, da ponuja teoretična izhodišča s strokovnimi komentarji izkušenih izvajalcev, kar je mlade udeležence še dodatno spodbudilo k individualnem razmisleku in sokreiranju programa s predstavitvami dobrih praks.

David Banović, Mreža MaMa: “Usposabljanje, ki smo ga izvedli v sklopu Kariernega središča v Ljubljani je ponudila drugačno izkušnjo. Šlo je predvsem za tiste brezposelne aktivne mlade, ki so vedeli, kaj želijo spremeniti in so predvsem iskali metode kako. Verjamem, da smo jim na delavnici ponudili nekaj rešitev v tej smeri, predvsem pa izpostavljam delovni zvezek, ki je strukturiran tako, da udeležencem tudi po končanem usposabljanju nudi kvalitetno oporo in pomoč pri pripravi efektivnih komunikacijskih načrtov.

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa