Z eko delavnicami v novem šolskem letu pričeli v Črnomlju

Tudi v tem šolskem letu Mreža MaMa skupaj z dužba ZEOS, d.o.o., v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj, nadaljuje s serijo eko delavnic z naslovom “E-odpadki in naše okolje”. Tokrat je projektna ekipa v sredo, 20. 9. , mlade obiskala v Črnomlju, natančneje na Srednji šoli Črnomelj.

Skupina dijakov, ki se je udeležila dogodka, se je na delavnici seznanila s projektom in njegovimi vsebinami. Pogovarjali so se o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci so se na dogodku na štirih omizjih seznanili z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Mladi so iskali odgovore ter rešitve na področju e-odpadkov, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so v kvizu in iskali oblikovali slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

Eko delavnica v Črnomlju.

– Jaz in ti in mi vsi, proti elektronski onesnaženosti. Sodeluj in E-cikliraj!
– E-cikliraj, zase in za svet profitiraj!
– Čisto okolje, za več dobre volje, star ali mlad, E-ciklira naj vsak!
– Kupil, uporabil, E-cikliral!

Dijaki so se na dogodku tudi slikali s fotostojnico in tako prejeli na svoj mail e-letak o projektu.

Moderatorji dogodka so bili Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Nina Babić in Kaja Čop (Zavod Mladinska mreža MaMa), Vita Jankovič (MC BIT Črnomelj) in Robert Klobučar (Javno podjetje Komunala Črnomelj d.o.o.) so bili dijakom na delavnici v pomoč in so jih usmerjali proti pravim odgovorom.

Dijaki so mnenja, da bi zmanjšanje pogostost nakupa aparatov dosegli z bolj kvalitetnejšimi napravami, ki pa ne bi smele biti predrage, saj si jih marsikdo potem ne more privoščiti. Pomembno se jim zdi tudi, da potrošniki dobijo informacije, zakaj je
ločevanje teh odpadkov tako pomembno (torej, da z neprimernim odlaganjem povzročimo okoljsko škodo ter s ponovno uporabo surovin v odsluženih aparatih poskrbimo za varovanje naravnih virov).

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa