Začenjamooooo – EVS: Say hello to tolerance!

Mladinska mreža MaMa drugo leto zapored gosti skupinski EVS – Say hello to tolerance. Letošnji skupinski EVS se odvija v 7-ih krajih po Sloveniji, začeli pa smo v Ljubljani. Pot bodo EVS udeleženci nadaljevali v Velenju, Slovenj Gradcu, Novem mestu, Brežicah, v Ajdovščini in končali v Mariboru.

V projektu bomo s promocijo strpnosti in mobilnosti v programu Erasmus+ obeležili 20. obletnico programa. Promocijo bomo skozi delavnice izvedli na srednjih šolah, v mladinskih centrih, na ulici in v kariernem središču Zavoda RS za zaposlovanje, v Ljubljani. Zaključni dogodek bo v Mariboru, v Muzeju strpnosti.

V projekt smo vključili 8 naših članic: MC Velenje, MC Hišo mladih Ajdovščina, Zavod Bob, LokalPatriot, ŠKUC, MC Brežice, MKC Slovenj Gradec, MKC Maribor. Sodelovali pa bomo tudi z Gimnazijo Brežice, Gimnazijo Slovenj Gradec, Gimnazijo Novo mesto, II. Gimnazijo Maribor, društvom Gor, društvom Kralji ulice in ADRO.

Pridružilo se nam je 16 prostovoljcev iz 8 držav. Ilaria in Davide iz Italije, Beatriz in Roman iz Španije, Zozan in Aysulgen iz Turčije, Agnes in Attila iz Madžarske. Finci in Estonci so poslali 4 dekleta Jete Maria, Elina, Reelika in Sallamari. Romunska udeleženca pa sta Bianca in Valeriu, ki je po rodu Moldavec. Nemčija z juga pošilja Jill, s severa pa Jorga.

Skozi projekt bosta ekipo spremljala Urban in Adnan, ki sta si izkušnje nabrala v Mladinskem centru Trbovlje. Urban o projektu pravi : ˝Veselim se dela z tako raznoliko ekipo, ki bo toleranco predstavila po svoje in ravno v tem je čar mednarodnega dela. Vsekakor pa verjamem, da se bo tudi moje znanje nadgradilo skozi celoten projekt, hkrati pa si želim spodbuditi mlade k izkoriščanju mobilnosti, ki jih ponuja Erasmus+.˝

»Projekt bo popestril dogajanje v vseh krajih, kjer se bomo pojavili,« poudarja Adnan, ki upa, »da nam uspe spodbuditi čim več mladih, da se odločijo za EVS glede na to, da se soočamo z zelo malo poslanimi prostovoljci v tujino. Hkrati pa je toleranca nekaj kar nam manjka in mislim, da bo zanimivo spoznati s čim se soočajo drugi in kako vidijo nestrpnost pri nas.«

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa