Zadnje vmesno poročilo – EVS »Say hello to tolerance«

Poročamo o aktivnostih četrtega tedna kratkoročnega EVS projekta “Say hello to Tolerance,” ki ga gosti Mreža MaMa in združuje še 15 drugih udeležencev iz osmih različnih držav.

Iz Novega Mesta so udeleženci nadaljevali pot v ”vetrovno mesto”. V Ajdovščini smo začeli s kratko ekskurzijo skozi mesto in njeno zgodovino ustavili smo se tudi v Pilonovi galeriji, ki nosi ime po najbolj znanemu krajanu slikarju Velo Pilonu.

Udeleženci so vse bolj in bolj začeli razmišljati o zaključnem projektu Muzeju strpnosti, tako smo drugi dan v Ajdovščini namenili oblikovanju scenarija in glavnih aktivnosti na le tem.

Jeteje svoje občutke o tednu v Ajdovščini strnila takole: ”Ajdovščina je čudovit kraj, primeren za nabiranje inspiracije pred zaključkom projekta. Majhen kraj je ustvaril čudovito okolje za delo, prav tako je pa bila predstavitev na srednji šoli Veno Pilon najboljša, ki smo jo izvedli do sedaj, saj si lahko kar čutil vpliv tolerance in prijaznosti v skupnosti. Bolj kot se projekt približuje koncu bolj se počutim žalostno, saj je bila to nepozabljiva izkušnja dela s kolegi prostovoljci. Delamo zelo dobro in z veseljem pričakujem, kako bo izpadel Muzej strpnosti (en. The Museum of Tolerance), prav tako pa upam, da bo imel vsaj majhen vpliv na lokalno skupnost. ”

Med aktivnostimi nas je obiskal tudi župan občine Ajdovščine Tadej Beočanin, ki je z navdušenjem pozdravil projekt in udeležencem zaželel srečo pred zaključno fazo le tega, udeleženci pa so mu pripravili kratko predstavitev projekta ter kratko spoznavno igro.

Jörgdodaja: ”Vrhunec bivanja v Ajdovščini je bil sigurno obisk župana občine, ki smo mu lahko predstavili nas in naš projekt. Če pomislim na konec projekta, lahko zagotovo rečem da sem užival v našem skupnem bivanju in odkrivanju novik krajev v Sloveniji. Sa sebe lahko rečem, da sem se naučil zelo veliko in pridobil nove točke v svojih osebnih mejah. Prepričan sem, da ne bom nikoli pozabil Slovenije in čudovitih ljudi, ki sem jih poznal tu.”

Projekt zaključujemo v Mariboru, kjer bodo udeleženci v torek 25.10.2016 v Hostlu Pekarna predstavili Muzej strpnosti, kjer se bodo odvijale gledališke igre, lutkovne predstave, video projekcije. Za več nas pa obiščite v Mariboru…

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa