Zadnji dogodek Junakov zaposlovanja v Idriji

Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost so še zadnjič nabirali nova znanja in v Idriji zaključili zadnjega izmed 12 dogodkov!

V soboto, 8.4.2017, je v Mladinskem centru Idrija v okviru projekta Junaki zaposlovanja potekala še zadnja delavnica, ki so pripravili mladi ambasadorji z naslovom “Varjenje za življenje“.

Junaki zaposlovanja v Idriji.

V uvodu je Želimir Stanić iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije predstavil področje dostojnega dela. V okviru Jamstva za mlade, kjer so združeni ukrepi za večjo zaposljivost mladih, je udeležencem predstavil možne alternative zaposlitve in pravice, s katerimi so mladi prevečkrat slabo seznanjeni. Tekom predavanja se je dotaknil še podjetništva in tako besedo predal naslednjemu gostu, Mitji Goljarju iz Ustvarjalnika.

Junaki zaposlovanja v Idriji.

Matija Goljar, iskriv podjetnik in vodja Ustvarjalnika, znan tudi kot obraz voditelja oddaje Štartaj, Slovenija! Ustvarjalnik je nastal kot odgovor na vedno večjo brezposelnost med mladimi in pomanjkanje optimizma. Podjetniški peskovnik, ki poteka po srednjih šolah v Sloveniji in tudi v tujini, omogoča mladim, da jim izkušeni podjetniki pomagajo njihove hobije spremeniti v posel. Goljar je omenil, da je problem šolskega sistema v tem, da ne uči vseh tistih veščin, ki so za današnjo mlade v svetu, kjer živimo nuja (ustvarjalnost, digitalna pismenost, podjetnost). Cilj Ustvarjalnika je ustvarjanje sveta, v katerem ne bi bil nihče mejen, ampak bi se lahko vsak preživljal z delom, ki ga veseli.

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika: “Mlade predvsem izobražujemo o podjetništvu, ki ga je potrebno razumeti, kot podjetnost. Smisel podjetništva je namreč to, da lahko vsak počne tisto, kar ga veseli. Seveda pa se je potrebno zavedati, da podjetništvo ni za vsakega. Podjetniki, ki jim je uspelo so tisti, ki so imeli prijatelje in družino, ki so jim pri tem pomagali. Večini, ki nimajo podpornega okolja, težko uspe. Ravno zato je namen Ustvarjalnika ustvariti podporno okolje, kakšno idejo spraviti na papir ter kako dobiti kupca.”

Udeleženci dogodka so imeli  skozi zanimivo predavanje možnost slišati različne zgodbe mladih, ki so vstopili v svet podjetništva. Tako uspešnih, kot tudi tistih manj, iz katerih lahko vsak zase izlušči lekcijo ob ideji začetka svojega posla.

Vsi dogodki, ki so jih pripravili Junaki zaposlovanja  pa bodo še enkrat na kratko predstavljeni na Zaključni konferenci Junakov, ki bo potekala 9.maja 2017, v sklopu Mladinstivala.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa