Zagovorništvo mladinskega dela

Med 28. 11. in 30. 11. je v Mariboru, v Hostlu Pekarna, potekal mednarodni trening Zagovorništvo mladinskega dela, ki ga je v sklopu projekta Erasmus + mladina organizirala Mreža MaMa. Treninga se je udeležilo 20 predstavnikov mladinskih organizacij iz šestih držav – Slovenije, Finske, Estonije, Latvije, Španije in Severne Makedonije.

V treh dneh so se mladinski delavci in vodje mladinskih organizacij s praktičnim delom spoznali kako načrtovati zagovorniško akcijo od začetne ideje do njene izvedbe. Trening je popestrila praktična vaja zasnove zagovorniškega načrta s pitchem odločevalcu, prisotnem na daljavo, ki je tri izmed sedmih skupin izbral za kratko predstavitev ideje prek zooma. Trening je odprl prostor za izmenjavo idej in dobrih praks na področju zagovorništva med udeleženci in njihovimi organizacijami ter povezovanje med državami. Poleg zagovorniškega načrta je bil poudarek tudi na evropskih strateških dokumentih na področju mladinskega dela ter kako jih uporabiti v zagovorništvu.

Mednarodni trening je predstavljal izjemno priložnost za strokovni in medkulturni razvoj mladinskih delavcev iz šestih različnih držav. Znanje, ki so ga udeleženci pridobili v treh intenzivnih dneh, ni zgolj okrepilo njihovih veščin na področju zagovorništva, temveč je tudi krepilo medsebojne vezi ter spodbudilo izmenjavo idej in dobrih praks. S pridobljenim znanjem in veščinami lahko mladinski delavci še učinkoviteje prispevajo k izboljšanju pogojev mladih tako na lokalni kot tudi na evropski ravni. Trening ni bil le strokovna priložnost, temveč tudi izkušnja medsebojnega spoštovanja, sodelovanja ter soustvarjanja boljšega jutri za mlade po vsej Evropi.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa