Zavod VOZIM išče mlade za izvajanje delavnic

Zavod Vozim išče Študente_ke za izvajanje preventivno-izobraževalnih delavnic na tematiko prometne varnosti.

O Zavodu Vozim

Rdeča nit Zavoda Vozim je ozaveščanje, pomoč ter spodbujanje k večji varnosti v prometu. Izvajamo učinkovite preventivne programe na področju prometne varnosti, škodljive rabe alkohola in drugih PAS. Že 11. leto zapored izvajamo preventivne prometne delavnice “Še vedno vozim – vendar ne hodim”, kjer svoje osebne zgodbe delijo poškodovanci prometnih nesreč, ki so utrpeli poškodbo hrbtenjače ter tako pristali na invalidskem vozičku. Z mednarodno nagrajenim programom “Heroji furajo v pižamah” celostno lotevajo problematike škodljive rabe alkohola in drugih PAS ter vožnje pod vplivom alkohola v lokalnih, ruralnih okoljih. Aktivni so tudi na področju psihosocialne rehabilitacije “novih” poškodovancev, kjer jim z aktivnim vključevanjem v aktivnosti nudijo možnosti za osebnostni razvoj, razvoj kompetenc ter znanj ter aktivnega življenja.

O delavnicah

Danes nas nesreča lahko doleti na vsakem koraku. Vedno pa smo za svojo varnost odgovorni sami. Prav zaradi velike mere samoodgovornosti v prometu, med najbolj ranljive udeležence spadajo otroci in mladostniki. Prav je, da jih o posledicah nepravilnega ravnanja opozorimo in pokažemo pravo ter varno pot.

Skozi celotno šolsko leto Zavod Vozim izvaja izobraževalno-preventivne delavnice na osnovnih in srednjih šolah, vzporedno pa mladostnike v preventivni program vključujemo tudi izven šolskih klopi. Delavnice izvajajo po vseh slovenskih šolah in dogodkih.

Delavnice izvajajo poleg članov na invalidskih vozičkih, poškodovancev v cestnem prometu tudi mladinski delavci.

Od študentov_k pričakujejo:

  • Voljo do dela z mladimi.
  • Odgovornost pri delu.
  • Čas.

Študentom_kam nudijo:

  • Plačilo.
  • Podpora in pomoč ekipe.
  • Občasno delo; nekajkrat na leto tudi med vikendom (v sklopu projekta #HerojiFurajoVPižamah).
  • Izobraževanje za izvajalce_ke delavnic pred pričetkom.

Če bi rad_a sodeloval_a pri delavnicah se prijavi TUKAJ.

Več informacij dobiš na info@vozim.si ali 070/222-261.

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa