Zbiraj, E-cikliraj in s tem tako mlajše in starejše motiviraj

V sredo, 14. novembra 2018, je ekipa Mreže MaMa v sodelovanju z Družbo Zeos obiskala učence iz Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja na Bledu, ki so se na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z infrastrukturo oddajanja starih aparatov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se eodpadke
in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Izdelali so tudi nekaj zanimivih sloganov, ki vse potrošnike pozivajo k E-cikliranju!:
– E-cikliraj in varno zbiraj!
– E-cikliraj in svet podpiraj!
– E-cikliraj in v boljšem svetu zbiraj!
–  Zbiraj, E-cikliraj in s tem tako mlajše in starejše motiviraj!

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so učenci tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Sara Žvikart (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Jožica Peljhan (Infrastruktura Bled d.o.o.). V veliko pomoč na delavnici so jim bile tudi zavzete učiteljice iz šole.

Učenci so med delavnico pokazali izreden timski duh, delavnico pa zaključili z željo, da bi čim več občank in občanov E-cikliralo.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa