Zbornik “Primeri dobrih praks s področja informiranja mladih v Sloveniji”

Ljubljanska mreža infotočk L’MIT je izdala zbornik z naslovom “Primeri dobrih praks s področja informiranja mladih v Sloveniji”. Epidemija koronavirusa je razkrila, kako pomembno je, da imajo mladi kakovostne in preverjene informacije, pri čemer veliko vlogo igrajo tudi komunikacijski kanali, ki so jih vzpostavile organizacije v mladinskem sektorju.

“V zadnjih letih se je informiranje mladih spremenilo. Spremenila se je narava informacij, kanali, po katerih posredujemo informacije, te se širijo hitro in je zato pogosto težko slediti njihovemu viru. Hitro širjenje informacij po različnih kanalih je odlična priložnost za to, da do informacij dostopa vedno več mladih. Ker pa je informacij veliko in so med njimi tudi lažne novice oziroma “fake news”, je nujno, da mladi prepoznajo kakovostno in resnično informacijo, jo znajo ločiti od lažne, obenem pa, da vedo, kateri kanali so tisti, na katerih bodo našli resnične in preverjene informacije. Zato je izjemno pomembno, da imamo vzpostavljene kanale, za katere mladi vedo, da so preverjeni in jim lahko zaupajo.” je v uvodni besedi zapisala Maša Cvar, koordinatorka L’MIT. 

Z zbornikom želijo pokazati, da je informiranje mladih v Sloveniji prioriteta mnogih organizacij ter da se vsi trudimo, da mladim omogočimo prostore, spletne platforme in druge kanale, po katerih lahko dostopajo do informacij, ki so neodvisne, dostopne, kakovostne ter prilagojene mladim.

Kot primer dobre prakse informiranja mladih v Sloveniji je v zborniku predstavljen tudi spletni portal mlad.si, ki ga Mreža MaMa urednikuje že 10. leto.

Do zbornika lahko dostopate tukaj. Prijetno branje! 

Vir: Ljubljanska mreža infotočk

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa