Mladigitalni (pre)skok na splet: Digitalno mladinsko delo v času epidemije

Zadnje v seriji spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki jih je v letu 2020 organizirala NA Movit v partnerskem sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa, je bilo namenjeno temi digitalnega mladinskega dela v času epidemije.

Digitalno mladinsko delo je kot učinkovita alternativa kaj hitro uspešno nadomestila izvajanje aktivnosti mladinskega dela v živo. Mladinski delavci so se morali čez nič preseliti v virtualni svet in pričeti z izvajanjem mladinskih aktivnosti in projektov preko različnih digitalnih orodij, ki so jih na novo spoznavali.

Poleg poznavanja različnih principov delovanja digitalnih okolij in orodij, ki jih lahko uporabljamo pri delu z mladimi, pa so zelo pomembne tudi druge kompetence mladinskih delavcev na več področjih, od digitalnih, organizacijskih do komunikacijskih in organizacijskih kompetenc. Med njimi je tudi sposobnost dobrega govornega nastopanja, zato so tokratno srečanje organizatorji pripravili v sodelovanju s predavatelji Šole retorike, dr. Zdravkom Zupančičem, mag. Aleksandro Zupančič in prof. Tomažem Gubenškom.

Kako si izboriti pozornost poslušalcev? Zakaj 93% našega nastopa predstavlja način govora? V kakšnem primeru moramo med govorom pomisliti na limono? Odgovore na ta in druga vprašanja najdete v zaključnem dokumentu srečanja, skupaj s teoretičnim ozadjem digitalnega mladinskega dela in priporočili glede govora, vsebinskih poudarkov nastopanja in govora.

Mladigitalni preskok 2_digitalno mladinsko delo v času epidemije

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa