Pridružite se projektu Logbook za razvijanje kakovosti mladinskega dela

Kakovost mladinskega dela je eden izmed ključnih izzivov, s katerim se srečuje mladinski sektor tako na nacionalni kot na evropski ravni. Z namenom razvijanja kakovosti in spremljanja učinkov mladinskega dela je švedska mreža KEKS razvila orodje Logbook, ki skozi beleženje mladinskega dela vzpostavlja refleksivno prakso in temelje kakovostnega mladinskega dela.

V okviru projekta Europe Goes Local letos v devetih slovenskih občinah in sicer v Ljubljani, Novem mestu, Brežicah, Mariboru, Celju, Škofji Loki, Krškem, Zagorju ob Savi in Brdih že tretje leto poteka uvajanje orodja Logbook za beleženje in spremljanje učinkov mladinskega dela na lokalni ravni. Orodje trenutno uporablja že 27 mladinskih centrov v omenjenih občinah, celoten proces pa koordiniramo na Mreži MaMa. Tako kvantitativni kot kvalitativni kazalniki kažejo na velik doprinos orodja Logbook k razvijanju kakovosti lokalnega mladinskega dela in povečanja deleža participacije mladih. Samo v letu 2020 je vseh 26 mladinskih centrov, ki uporabljajo Logbook, izvedlo čez 10.500 aktivnosti, vključilo skoraj 100 tisoč mladih in več kot 7.500 prostovoljcev, kar 12% vseh aktivnosti pa so fasilitirali mladi.

Na Mreži MaMa smo trenutno v procesu vključevanja novih občin, mladinskih centrov in drugih organizacij v mladinskem sektorju. Vaš interes za predstavitev orodja in procesa implementacije nam lahko sporočite na logbook@mreza-mama.si.

O Logbooku

Logbook je mednarodna spletna platforma, ki jo je razvila švedska mreža občinskih oddelkov za mladinsko delo – KEKS. Gre za edinstveno orodje, ki ponuja inovativno rešitev za enotno, celovito in sistematično beleženje in spremljanje mladinskega dela na enem mestu. Skozi pridobivanje kvalitativnih podatkov o mladinskem delu, ki v ospredje dajejo glas mladih, razvija nov in sodoben pristop k beleženju učinkov mladinskega dela. Logbook bo imel v prihodnosti pomembno vlogo pri razvoju in zagotavljanju kakovosti v mladinskem delu, ki je kot prioriteta opredeljena v Strategiji EU za mlade 2019-2027 in Nacionalnem programu za mladino 2013-2022.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa