Zaključno srečanje programa Erasmus +: Mladi v akciji 2014

V petek, 12. decembra je v Hotelu Lev potekalo zaključno srečanje programa Erasmus +: Mladi v akciji 2014. Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju ob razpravi in prigrizkih. Vse udeležence ob prijavi porazdeli v več različnih omizij, na katerih smo udeleženci iz različnih struktur razpravljali o  izvedenih projektih v letu 2014 in o tem kaj je pomenijo posamezni projekti za posameznika in tudi za organizacijo samo ter kaj to pomeni za izvajanje poslanstva določene organizacije. Prav tako smo se dotaknili učinkov programa Erasmus + in Mladi v akciji ter medsebojno delili različne izkušanje. V drugem delu smo se osredotoči na izvajanje programa v letu 2014, na koncu pa še servisno-svetovalne podpore s strani nacionalne agencije.

Na začetku zaključnega srečanja je prisotne pozdravil Janez Škulj, direktor NA MLADINA, ki je z zadovoljstvom sporočil, da so ob koncu leta lahko zadovoljni z nastalo situacijo in ureditvijo statusa agencije, saj je na začetku leta bilo stanje v agenciji precej negotovo. Na kratko je predstavil možnosti akcij ter izpostavil, da v tokratnem programu ni mladinskih pobud, ki so bil v preteklosti precej zastopane in zanimive za mlade. Tako v ospredje stopajo strateška partnerstva in pa EVS program.

Direktor Urada RS za mladino, Peter Debeljak je prav tako z veseljem primerjalno izpostavil, da je situacija letos bistveno boljša kot je bila v lanskem letu, saj so delovni pogoji bistveno boljši v primerjavi z lanskim. Pri tem je tudi izpostavil, da je Erasmus + mladi v akciji pomemben program za mlade in organizacije mladinskega sektorja, saj preko programa mladi pridobivajo kompetence za nadaljnje življenje in udejstvovanje.

V letu 2015 bo v sklopu programa Erasmus +: Mladi v akciji pomembno to, da bomo zasledovali razvoj mladinskega dela, strmeli k strateškim partnerstvom, se povezovali in sledili družbeni vključenosti mladih z manj priložnostmi in s posebnimi potrebami.

Več o vodniku za 2015 si preberite na www.mva.si

Ker so mladinski centri koristniki in pomembni prijavitelji programa Erasmus +: Mladi v akciji lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da je vsako omizje gostilo vsaj enega predstavnika iz mladinskega  centra. Tako smo zastopanje našega dela mladinskega sektorja dobro opravili in verjamemo, da bo tudi v bodoče tako, saj mladinski centri prijavljalo na programa Erasmus +: Mladi v akciji z mladimi  t.i. neorganizirano mladino, hkrati pa tudi mnogim organizacijam nudijo podporo pri izvedbi projektov. Pri tem pa mlade spodbujajo, da pridobivajo kompetence pri prijavi projektov in prve izkušnje s programom Evropske unije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa