Novo obvestilo URSM organizacijam v mladinskem sektorju

Urad RS za mladino je kot odgovor na zbrana vprašanja in izzive na digitalnem srečanju mladinskega sektorja na organizacije v mladinskem sektorju ponovno naslovil obvestilo z informacijami, ki dopolnjujejo že podane informacije v preteklem dopisu.

Organizacije v mladinskem sektorju tokrat obveščajo o:

I. Vplivu aktualnih razmer na postopke Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2020-2021: Postopek izbora upravičencev za sofinanciranje programov mladinskega dela za leta 2020 in 2021 se bo zamaknil zaradi t. i. paketa interventnih zakonov. Trenutno na Uradu proučujejo pobudo organizacij v mladinskem sektorju o predhodnem obveščanju prijaviteljev o uspešnosti njihove prijave na Javni poziv, s čimer bi zagotovili ustrezno informiranost organizacij za njihovo nadaljnje načrtovanje programa in aktivnosti mladinskega dela.

II. Splošnih priporočilih za izvajanje programov mladinskega dela: Organizacije pozivajo, da v tem zahtevnem času svojih aktivnosti ne prenehate izvajati, ampak jih prilagodite na način, da namesto fizičnega stika z vašimi uporabniki uporabite sodobne tehnologije za delo na daljavo. Ob tem je potrebno dosledno spoštovati navodila in smernice, ki jih objavljajo pristojne institucije.

III. Zbiranju informacij o aktivnostih v mladinskem sektorju: Na Uradu želijo zbrati čim več informacij o delovanju in angažiranosti organizacij mladinskega sektorja v danih razmerah, tako na področju izvajanja mladinskega dela kot tudi na področju preprečevanja širjenja virusne bolezni COVID-19. Ponovno vabijo, da izpolnite spletni obrazec.

IV. Informacijah glede izvajanja programov EU Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota glede na vprašanja in pobude mladinskega sektorja: Nacionalna agencija Movit upravičence na svoji spletni strani obvešča o aktualnih informacijah v zvezi z izvajanjem projektov in prihajajočem prijavnem roku.

V. Poročanju za organizacije s statusom v javnem interesu v mladinskem sektorju: Organizacije s statusom v javnem interesu v mladinskem sektorju obveščajo, da se je rok za oddajo poročil podaljšal, tako da se izteče osmi dan od dneva prenehanja ukrepov.

VI. Zbranih informacijah za organizacije v mladinskem sektorju v času trajanja epidemije: Kot odziv na vprašanja, ki so bila zastavljena na digitalnem srečanju mladinskega sektorja, sta Mladinski svet Slovenije in Mladinska mreža MaMa za organizacije v mladinskem sektorju zbrala informacije, ki bodo v pomoč pri organizaciji dela v času epidemije in odzivanju na njo. Informacije najdete tukaj. Z namenom medsebojnega informiranja in izmenjave vprašanj, mnenj, idej, predlogov, smo vzpostavili tudi Facebook skupino Mladinski sektor Slovenije. Vabljeni, da se skupini pridružite.

Celotno besedilo obvestila je dostopno TUKAJ.

Vir: Urad RS za mladino

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa